Hållbarhet

Vi bryr oss och tillsammans bygger vi för en hållbar framtid. På Forestia är hållbarhet en nyckelfråga och en naturlig del av vårt dagliga arbete. Från träd till färdig vägg, golv eller tak.

Vi bryr oss

Hållbarhet är idag en av byggbranschens viktigaste frågor och ett av Forestias högst prioriterade fokusområden. Vår verksamhet bygger på användningen av förnyelsebara råvaror och en effektiv resursanvändning av våra nordiska skogar. Därför skapar vi produkter med väl utvalda råvaror och med minsta möjliga påverkan på vår miljö.

Läs mer

Vi vill bli bättre

Innovation och utveckling av nya produkter och produktionsprocesser oss varmt om hjärtat. Alltid med hållbarhet i fokus.

Läs mer

Vi vill göra skillnad

Vårt mål är att fortsätta göra en hållbar tillväxt med miljön i fokus. Ta del av vår hållbarhetsrapport för att läsa mer om hur vi tar ansvar för vår produktion från träd till färdig produkt.

Vi köper våra råvaror från hållbara leverantörer och merparten är certifierade enligt PEFC, en spårbarhetscertifiering som ger en oberoende tredjepartskontroll av att virket kommer från hållbara skogar.

Vi utvecklar kontinuerligt produktionsprocesserna för att förbättra vårt klimatavtryck. Det gör vi genom att ständigt söka den bästa tillgängliga tekniken och välja de mest miljövänliga insatsvarorna för vår produktion.

En av de satsningar som vi gör för att minska det ekologiska fotavtrycket i vår verksamhet är att se över användningen av förpackningar och emballage till våra produkter. Genom att hitta metoder för att använda mindre emballage, och att byta ut det som används till lättare material, kan vi göra tydliga miljövinster – tack vare att vikten på det vi transporterar sjunker.

Hitta din närmsta butik

Våra återförsäljare finns runt om i landet – se vilken som är närmast dig: