Utvecklingen bakom Forestia Premium Ceiling

Christian Sørlie är projektchef i Forestias utvecklingsteam. Teamet utvecklar och testar bolagets spån- och interiörskivor i minsta detalj för att de ska stämma överens med Forestias signum – lättmonterat och träbaserat i en hög kvalitet.

Hur tar ni fram nya produkter på Forestia?

– Vi samlar ingenjörer, operatörer och säljare i en utvecklingsgrupp. När vi har kommit fram till en produktidé testar vi den i vårt eget forskningscenter. I nästa steg får våra kunder använda skivorna i sitt byggprojekt och ge tips på förbättringar. Deras feedback är väldigt viktig, det är kunderna som bestämmer om skivan är redo att lanseras eller inte.

Vad tummar ni aldrig på?

– Kvalitet och precision. Toleransen på våra profiler är på hundradels millimeter. De flesta ska kunna montera våra skivor och få ett bra resultat. Att skivorna är träbaserade och grundar sig på många års forskning är också viktigt för oss. Produkter som väggskivan Walls2Paint och takskivan Premium Ceiling har vi forskat på i 15 år.

Hur arbetar ni med kvalitet?

– Kvalitet har vi alltid med oss, vi lägger fokus på kvalitet från dag ett. Genom forskning lär vi oss hur vi ska utveckla produkten för att uppfylla den kvalitet som våra kunder efterfrågar.

Vad var er drivkraft i att utveckla Forestia Premium Ceiling?

– Att presentera något helt nytt i byggvaruhandeln. Det fanns ingen tidigare takskiva med fyrsidig klickprofil som gav ett slätt resultat utan att spackla. Idag har vi fått patentskydd på klickprofilen och vi är väldigt stolta över att ha utvecklat en sådan unik produkt.

Du har också varit delaktig i att utveckla Walls2Paint. Vilka funktioner tog ni med för Forestia Premium Ceiling?

– Grundtanken är densamma med liknande klickprofil och samma släta yta. Formatet är vad som skiljer sig åt, där Walls2Paint monteras på vägg och Premium Ceiling monteras i taket.

Hur såg era förutsättningar ut för att producera Forestia Premium Ceiling?

– Den nya takskivan skulle produceras på samma anläggning som Walls2Paint, där vi har väldigt duktiga och noggranna operatörer. Men samtidigt skulle vi ha nya fräsprofiler och en fyrsidig klickfunktion. Även om vi var väl förberedda krävdes det många testkörningar innan vi hamnade där vi är idag. Det är viktigt att producera skivan och sedan utvärdera resultatet för att det ska bli så bra som vi vill.

Hur kommer ni att jobba med utveckling framöver?

– Vi jobbar hela tiden med förbättringar, men nu när vi ser att våra kunder är nöjda gör vi inga större förändringar. Vi är väldigt nöjda med uppstarten och mottagandet av Forestia Premium Ceiling!

Läs mer om produktnyheten Premium Ceiling här! 

Christian Sørlie
Produktchef Forestia

Hitta din närmsta butik

Våra återförsäljare finns runt om i landet – se vilken som är närmast dig: