Slätt tak med klicklösning

Nytt och smart: Forestia Premium Ceiling är en effektiv klicklösning för dig som vill ha perfekta resultat på kortast möjliga tid.

– Vi har upplevt en stor efterfrågan på färdiga takskivor med låsprofil ända sedan vi lanserade den typen av väggskivor (Walls2Paint) för flera år sedan, säger Christian Sørlie, produktchef på Forestia.

Det finns inga motsvarande takskivor med 4-sidig låsprofil och högkvalitativ spånkärna på marknaden i dag. Christian Sørlie, som själv har byggteknisk utbildning och erfarenhet, är övertygad om att takskivornas kvaliteter kommer att vara tilltalande för både hantverkare och deras kunder.

Forestia Premium Ceiling har en användarvänlig låsprofil som gör att skivorna lätt klickas på plats, och takskivorna levereras färdigtapetserade. De behöver inte spacklas eller slipas, och du kan till och med montera dem direkt på ett befintligt tak, förutsatt att det är helt jämnt.

– De här nya takskivorna effektiviserar arbetet och gör att du sparar tid eftersom de är redo att målas direkt efter installationen, förklarar Christian Sørlie.

Monteras på egen hand 

En annan faktor som gör att arbetet går lättare och snabbare är att takskivorna kan monteras på egen hand av en person.

– Det är nog många hantverkare som upplever att det kan vara krävande att installera tak. Våra skräddarsydda monteringsverktyg hjälper till att göra jobbet så flexibelt att du kan utföra det själv.

Han understryker vikten av att använda det slagblock och den styrskena som är speciellt anpassade för takskivans profil. De gör att du får ett helt slätt tak med några snabba handgrepp.

Ett tak av högsta kvalité

Du som redan är bekant med Forestias produktlinje vet att det är tillverkade i Norge av hållbara material med hög kvalitet. Premium Ceiling är förstås inget undantag och du kan lugnt rekommendera dessa takskivor till kvalitetsmedvetna kunder som vill ha ett funktionellt tak.

– Takskivorna är väldigt rejäla och skruvsäkra och de passar i alla torra rum – alltså våtzon 1, förklarar Christian Sørlie.

Noggrannhet är ett måste vid montering av tak och Forestia har tagit fram bra installationsbeskrivningar på sin hemsida. Här kan du ta del av alla knep som behövs för att få ett bra resultat, som exempelvis att skivorna ska monteras i ljusriktningen. En annan viktig sak att tänka på är att acklimatisera takskivorna före montering

– Optimala förutsättningar för acklimatiseringen är normal rumstemperatur under tre dagar. Före installationen ska byggnaden vara ventilerad och stängd. Sedan är det bara att sätta i gång med arbetet: klicka, klicka, klicka – och måla!

Stefan Öijerholm
Försäljningschef
076 - 723 42 93

Hitta din närmsta butik

Våra återförsäljare finns runt om i landet – se vilken som är närmast dig: